## 1.5-day Training Workshop on Disaster Management for HKCCM - Day 1 (27 October 2018)

Date: 27 October 2018 (Saturday)

Time: 9:00am – 12:30pm

Venue: Centre for Health Protection Lecture Theatre, Ground Floor, 147C,

Argyle Street, Kowloon, Hong Kong

Trainer: Mr Edward Kwan

Guest speaker: Representative of Geotechnical Engineering Office (GEO)

Coordinator: Mr Johnson Lam

Time	Programme	Trainer(s)	Duration	Audio- visual aids
8:45am	Registration and energizer	All Participants	15 min	Quiz form
9:00am	Introduction and programme orientation	Rep of the College and PCSC	10 min	-
9:10am	Definition of disaster management	Mr Edward Kwan	20 min	PowerPoint and video show
9:30am	Strategies to manage and lead public sentiments in disaster management		40 min	PowerPoint
10:10am	Discussion	The whole class	20 min	
10:30am	Break		20 min	
10:50am	Management of Landslide Disasters	Rep of GEO	70 min	PowerPoint
12:00pm	Q&A	Moderated by Mr Edward Kwan	20 min	
12:20pm	Debriefing	All trainers	5 min	
12:25pm	Evaluation of Day 1 programme	All Participants	5 min	Questionnaire
12:30pm	Closing			

## 1.5-day Training Workshop on Disaster Management for HKCCM - Day 2 (3 November 2018)

Date: 3 November 2018 (Saturday)

Time: 9:00am – 5:00pm

Venue: Centre for Health Protection Lecture Theatre, Ground Floor, 147C, Argyle

Street, Kowloon, Hong Kong

Trainers: Mr Lee Kam-hung and Ms Kathy Chan

Guest speakers: Mr Morris Ho, Mr James Leung and Dr Leong Che-hung

Coordinator: Mr Johnson Lam Production crew: Mr Victor Ma

Time	Programme	Trainer(s)	Duration	Audio- visual aids
8:45am	Registration and energizer	All Participants	15 min	Quiz form
9:00am	Introduction and programme orientation	Rep of the College and PCSC	10 min	
9:10am	Effective leadership for disaster management	Mr Lee Kam-hung	30 min	PowerPoint and video
9:40am	Effective crisis communication		40 min	show
10:20am	Discussion	The whole class	10 min	
10:30am	Break		20 min	
10:50am	Update on social media landscape	Mr Morris Ho	15 min	PowerPoint
11:05am	Ways to gauge public feeling over the Internet		20 min	
11:25am	Big data mining and show case by recent major hot news issues	Mr James Leung	50 min	PowerPoint and demo on data mining (need online support)
12:15pm	Discussion	The whole class	10 min	
12:25pm	Debriefing of morning session	All trainers	5 min	
12:30pm	Lunch		60 min	
1:30pm	Preparation for Simulation Exercise (1)	All participants	20 min	Scenarios and tools
1:50pm	Exercise (1): Mock presentation for making statement for different stakeholder for response and recovery	The class will be divided into groups, and presented by representatives of each group	30 min	Video-taped and video playback for critique
2:20pm	Preparation for Simulation Exercise (2)	All participants	20 min	Scenarios and tools
2:40pm	Exercise (2): For remedy and crisis response, followed by critique	The class will be divided into groups, and the representatives of each group will be interviewed	50 min	Video-taped and video playback for critique
3:30pm	Break		10 min	
3:40pm	Leadership at peacetime and wartime	Dr Leong Che-hung	60 min	
4:40pm	Q&A	Moderated by Ms Kathy Chan	10 min	
4:50pm	Debriefing	Ms Kathy Chan	5 min	
4:55pm	Evaluation of Day 2 and the whole programme	All Participants	5 min	Questionnaire
5:00pm	Closing			

## **REGISTRATION FORM**

To: Secretariat

Hong Kong College of Community Medicine Room 908, 9/F, HKAMJC Building

99 Wong Chuk Hang Road Aberdeen, Hong Kong

Fax: 2580 7071 Email: hkccm@hkam.org.hk

## Senior Leadership Program 1.5-day Training Workshop on Disaster Management 27 October & 3 November 2018

I will attend the following event(s): -						
	On 27 October 2018					
	On 3 November 2018					
	On both 27 October & 3 November 2018					
Name	e: Prof / Dr / Mr / Mrs / Ms					
Institution:						
Positi	ion:					
Office Telephone / Mobile Phone:						
Postal Address:						
E-mail Address:						
Fax: _						
Signa	ature:	Date:				

The personal data collected in this application form will be used by the HK College of Community Medicine for the purposes of organizing the Workshop on Communications in Disaster Preparedness and Response. Upon your consent by signing this form, the HK College of Community medicine will transfer, release, disclose or provide personal data collected in this application form to the Hong Kong Academy of Medicine for provision of further professional development and certification as well as for verifying purposes.

□ I do not object to the use of my personal data for receiving communications materials from Hong Kong Academy of Medicine HK Jockey Club Disaster Response and Preparedness Institute