





1.5-day Training Workshop on Disaster Management for Hong Kong College of Community Medicine (Day 1)

Date:	19 November 2016 (Saturday)
Time:	9:00am – 5:00pm
Venue:	Function Room, 2/F, Hong Kong Academy of Medicine Jockey Club
	Building, 99 Wong Chuk Hang Road, Aberdeen, Hong Kong
Trainers:	Mr Edward Kwan, Mr Lee Kam-hung and Ms Kathy Chan
Coordinator:	Mr Kyle Leung
Production:	Mr Victor Ma

Time	Programme	Trainer(s)	Duration	Audio- visual aids
8:45am	Registration and energizer	All Participants	15 min	Quiz form
9:00am	Introduction and programme orientation	Rep of the College and PCSC	10 min	
9:10am	Definition of disaster management	Mr Edward Kwan	10 min	
9:20am	Strategies to manage and lead public sentiments in disaster management		60 min	PowerPoint
10:20am	Discussion	The whole class	10 min	
10:30am	Break		20 min	
10:50am	Preparation for Simulation Exercise (1)	All participants	20 min	
11:10am	Exercise (1): Mock presentation for making statement for different stakeholder for response and recovery	The class will be divided into 4 sub-groups, and presented by representatives of each sub-group	60 min (15 min each)	
12:10pm	Debriefing	Mr Edward Kwan	5 min	
12:15pm	Lunch		75 min	
1:30pm	Effective crisis response for disaster management	Mr Lee Kam Hung	60 min	PowerPoint and video show
2:30pm	Discussion	The whole class	10 min	
2:40pm	Preparation for Simulation Exercise (2)	The class will be divided into 4 sub-groups, and presented by representatives of each sub-group	30 min	Scenarios and group interview tools
3:10pm	Exercise (2): For remedy and crisis response, followed by critique	Representatives of 1 st and 2 nd sub-groups will be interviewed	40 m in (20 min each)	Video-taped and video playback for critique
3:50pm	Break		10 min	
4:00pm	Exercise (2): For remedy and crisis response, followed by critique	Representatives of 3 rd and 4 th sub-groups will be interviewed	40 min	Video-taped and video playback for critique
4:40pm	Discussion	The whole class	10 min	
4:50pm	Debriefing	Mr Lee Kam Hung	5 min	
4:55pm	Evaluation of Day 1 program	The whole class	5 min	Self- administered questionnaire
5:00pm	Closing			







1.5-day Training Workshop on Disaster Management for Hong Kong College of Community Medicine (Day 2)

Date: Time:	26 November 2016 (Saturday) 9:00am – 12:30pm
Venue:	Function Room, 2/F, Hong Kong Academy of Medicine Jockey Club
	Building, 99 Wong Chuk Hang Road, Aberdeen, Hong Kong
Speakers:	Mr Eden Lau, Ms Mimi Yeung
Coordinator:	Mr Kyle Leung
Moderator:	Ms Kathy Chan & Mr Lee Kam Hung

Time	Programme	Trainer(s)	Duration	Audio- visual aids
8:45am	Registration and energizer	Participants	15 min	Quiz form
9:00am	Introduction of Day 2 programme	Ms Kathy Chan	5 min	
9:05am	Monitoring social media in disaster management – managing crowds and community response	Mr Eden Lau	60 min	PowerPoint & video show where appropriate
10:05am	Discussion	Facilitated by Ms Kathy Chan	10 min	
10:15am	Break	-	20 min	
10:35am	Sharing on the ship wrack disaster on 1 Oct 2012	Ms Mimi Yeung	60 min	PowerPoint & video show where appropriate
11:35am	Discussion	Facilitated by Mr Lee Kam Hung	10 min	
11:45am	Panel Discussion: a) Crisis leadership and decision-making in complex crisis situations b) Managing teams and people in disaster responses	Ms Mimi Yeung and Mr Eden Lau Facilitated by Mr Lee Kam Hung	30 min	
12:15pm	Debriefing	Mr Lee Kam Hung	10 min	
12:25pm	Evaluation of Day 2 program	The whole class	5 min	Self-administered questionnaire
12:30pm	Closing	-		



香港賽馬會慈善信託基金 The Hong Kong Jockey Club Charities Trust ^{同心同步同進 RIDING HIGH TOGETHER}